Следвайте Гласове в Оръжейният бос Петър Манджуков излезе с позиция по

...
Следвайте Гласове в Оръжейният бос Петър Манджуков излезе с позиция по
Коментари Харесай

Петър Манджуков: Скандалът със сина ми е опит за рекет. Ще съдя всички медии, които разпространяват лъжи

Следвайте " Гласове " в 
Оръжейният необут Петър Манджуков излезе с позиция по в който бе забъркан неговият наследник. Той изпрати отворено писмо до медиите, в което показва мнението си по проблема и заплашва с всеобщи правосъдни процеси.

Цялата история стартира с почтено спречкване по време на футболен мач сред малкия ми наследник и негов съученик, твърди предприемачът
Ето цялостния текст на писмото му:
Журналистите е редно първи да се изправят против журналистическия рекет

Отворено писмо от Петър Манджуков
Правя това послание, изплашен и засегнат от протичащото се в някои медии през последните дни и с готовност да защитя освен моето семейство, само че и да обърна внимание върху систематичното нарушение на съществени човешки полезности, етични практики и нравствени правила.
Цялата история стартира с почтено сдърпване по време на футболен мач сред дребния ми наследник и негов съученик. Случката е повече от безобидна, има видеозапис, на който ясно се вижда, че въобще не става дума за учебно принуждение или каквато и да е било форма на целенасочена експанзия. Родител на едно от забърканите деца взема решение да извлече неразбираемо какъв дял от общественото разискване на тази история и - трагично преувеличавайки случилото се - оповестява на медиите за " чудовищно " принуждение против едно от децата. Подчертавам - нищо такова няма и не се е случило. Този факт е доказан от видеозапис, от инспекция на учебните управляващи и от взето след това решение на педагогическия съвет на учебното заведение, където се развива действието.
Мотивите на родителите, най-малко за мен са ясни: търсене на мимолетна популярност, а и материална полза, основаваща се на допускането, че аз, с цел да защитя името и семейството си, ще съм податлив да платя, с цел да се потули историята. Но няма какво да се потулва, а и аз не съм човек, който в миналото в живота си е допускал да бъде рекетиран.
В същото време ред медии, най-много електронни уеб сайтове, стартират да тиражират пресилена до неразбираемост тази история, позволявайки се освен откровени неистини и клюки, само че и да разгласяват фотоси на малолетния ми наследник, което си е съставомерно нарушаване и аз ще преследвам правдата в съда до приемане на задоволителен резултат. Сезирал съм също по този начин и Агенцията за протекция на детето, тъй като сходно държание, като се изключи че нарушава базисни етични правила е съответно нарушаване на законите, гарантиращи правата, психическото и физическото здраве на децата.
Позволявам си да занимавам с изключение на съда и по-широката общност с този проблем, с цел да подчертая, че през днешния ден се случва на мен, на следващия ден може да се случи на всеки малко по-известен, или минаващ за заможен човек в България. Съществува безкраен лист от полузаконни или напълно изплъзнали се от всякаква регулация уж-медии, които се занимават с сходен тип рекет над обществени лица и предприятия. В мое лице те ще срещнат отговор, който дълго ще помнят, тъй като аз нито заемам административен или избирателен пост, нито работя с бюджетни средства и се употребявам от цялата протекция, която нашето законодателство дава на едно частно физическо лице. В същото време добре познавам законодателството и правната процедура и съм изцяло наясно, че всеки един от тези, които ще срещна в съда, ще бъде наказан. Но искам да се обърна към останалите публицисти, за които към момента достойнството, достолепието и професионализма в специалността значат нещо.
Почитаеми публицисти, не позволявайте тази рекетьорска " иновация " да петни общото име на публицистиката. Не ставайте волни или неволни съучастници в разпространението на неистини, клюки и откровени престъпления, които някой популяризира за да набави материална полза за себе си. Позволявам си да направя това послание даже в колегиално качество, тъй като дълги години, а и сега съм издател на печатни медии, бил съм притежател на малките екрани, радиостанции и други медийни предприятия. И постоянно положителните журналистически практики и общовалидните етични правила са били закон в работата ми и - за благополучие - закон в работата на публицистите, които са работили с мен.
Повярвайте, цялата медийна колегия единствено ще завоюва, в случай че не чака българския съд или някакви административни и политически ограничения да контролират и респектират това срамно държание, а сама тя се изправи против него, като адресира и осъжда обществено сходни случаи.
С вяра, че гласът ми ще бъде чут, оставам с почитание към тази почтена, тежка и рискована специалност.
 
 
 
 
11 Ное 202210811 Ное 2022130109 Ное 202220609 Ное 2022115508 Ное 202245307 Ное 2022866КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022142319 Окт 202275609 Ное 202263924 Sep 20222612
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР